Boeken

het nieuwe boek van Erna Sassen Snoep je wel genoeg?

Heeft jouw moeder of vader wel eens gevraagd of je wel genoeg snoept? Vast niet, want ouders willen dat je gezond eet. Toch heet het nieuwe boek van Erna Sassen Snoep je wel genoeg?

Dit boek staat niet zomaar vol eten en snoep. Op 7 oktober begint namelijk de Kinderboekenweek. Het motto is: ‘Aan tafel!’ Daarom verschijnen er nu veel boeken over eten en drinken. Bijvoorbeeld Ik wil een naam van chocola vol gedichten met spaghetti, appels en radijsjes.

Ook in veel oudere kinderboeken wordt gegeten en gesnoept. Denk maar aan Sjakie en de chocoladefabriek en de ‘Smekkies in alle Smaken’ in Harry Potter, of de hasselbramen uit Pluk van de Petteflet.

In november komt het nieuwste boek uit van Kate DiCamillo. Misschien ken je al haar muis Desperaux, of De wonderbaarlijke reis van Edward Tulane, een van de mooiste kinderboeken aller tijden. Alle reden dus om uit te kijken naar Het verhaal van de olifant en de goochelaar.