Boedelverkoop om te kunnen eten

Boedelverkoop om te kunnen eten Cambria, 28 aug. Kleine zelfstandigen in de VS moeten creatief zijn om de rekeningen te kunnen blijven betalen en niet in handen te vallen van schuldeisers. Parttime boeren Gene en Rebecca Sauer uit Cambria in de staat Wisconsin hebben gisteren per opbod hun vee en machines verkocht in de hoop dat het voorlopig genoeg contant geld oplevert. Gene is tevens vrachtwagenchauffeur, maar Rebecca verloor onlangs na zeven jaar haar baan. Prijzen voor landbouwproducten dalen tijdens de recessie, nadat twee jaar geleden – toen de voedselprijzen wereldwijd recordhoogtes bereikten – voor boeren de toekomst nog slechts vette jaren leek te gaan bieden. Foto AFP CAMBRIA, WI - AUGUST 27: Auction goers bid on the different items at Gene and Rebecca Sauer's auction Aug. 27, 2009 Cambria Wis. Gene a semi truck driver and Rebecca who recently lost her job after 7 years are another small farm operation that has been hit by the recession and are being forced to sell off their small lot of equipment and cattle in hopes to pay the bills and stay out of debt. Darren Hauck/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP