8 redenen om uit te gaan

Natascha Libbert Pimp your World

1 muziekfestival

Tocado

Rotterdam: stadspodium op het Grote Marktplein. Za 13.00-19.00u. Gratis. www.tocado.com

Na veel gedoe rond de vergunning kan het muziekfestival van het alternatieve Tocado-label alsnog doorgaan op de originele locatie. Alle elf aangekondigde bands zullen optreden; onder meer The Suicidal Birds, Pony Pack, The Stilettos en Stöma. De afterparty is in Zaal de Unie.

2 clubfeest

Club 3VOOR12/Vondelpark

Amsterdam: Blauwe Theehuis, Vondelpark. Vr 14.00-02.00u. Gratis. www.3voor12amsterdam.nl

Acht uur durend feest van de Amsterdamse afdeling van 3VOOR12. Achter de draaitafels staan o.a. de Amsterdamse djs Florian Rath en Matthijs Groos, Dulac en Voidd Radio Group.

3 Uitmarkt 2009

Amsterdam. www.uitburo.nl

De nationale opening van het culturele seizoen vindt plaats van vrijdagavond tot en met zondagavond in de Amsterdamse binnenstad. Artiesten als Wende Snijders, Acda & De Munnik, Alain Clark en Matt Bianco staan op podia op de Dam, de Nieuwmarkt en voor het Muziektheater. Kun je er niet naartoe? Op Nederland 2 kun je een verslag zien van de eerste dag, van 20.55-22.00u.

4 Krisisrommelmarkt

Rotterdam: Coolhavenstrandje. Vr 18.00-23.00u. www.roodkapje.org

Vanavond wordt het Coolhavenstrandje omgebouwd tot Krisisrommelmarkt waar je je oude rommel kunt verkopen en die van anderen kunt aanschaffen. Bij slecht weer verhuist de markt naar binnen, in kunstcentrum de Machinist.

5 openluchtfilms

Nacht van Het Witte Doek

Deurne: Markt. Vrij t/m zo, www.nachtvanhetwittedoek.nl

Het thema van deze achttiende editie van het Nacht van het Witte Doek is ‘18’. In drie dagen worden er achttien films vertoond over volwassen worden en volwassen zijn, o.a. Slumdog Millionaire, Valkyrie, Into the Wild, Bride Flight en Wall-E.

6 muziekfestival

Beatstad

‘Beatstad Heats The Hague’: Grote Markt, Den Haag, vr 19.30-0.00u, gratis. ‘Beatstad’: Malieveld, Den Haag, za 15.30-23.00u. Kaarten: 25 euro. www.beatstad.nl

Op het Beatstad Festival zullen zaterdag Rigby, Stereo, Miss Montreal, Alain Clark, VanVelzen en Keane optreden. Vanavond is er onder de noemer ‘Beatstad Heats The Hague’ een gratis opwarmconcert waar nieuwe regionale bands in de spotlights worden gezet, zoals Annemarie Brohm (ex-zangeres Leaf) en Splendid.

7 hardrock karaoke

Haarlem: Patronaat. Vr 22.00u. Entree: 10 euro. www.patronaat.nl

Brul nummers van AC/DC, Black Sabbath of Foo Fighters, terwijl je wordt ondersteund door een band bestaande uit (ex-)leden van o.a. Sjako!, Kane en de Raggende Manne.

8 fotografie

De Fotoprijs 2008/2009

Rotterdam: Nederlands Fotomuseum. Van 29 aug t/m 25 okt. www.nederlandsfotomuseum.nl

Presentatie van de genomineerden voor De Fotoprijs, die jong fotografietalent moet stimuleren.