4 redenen om tv te kijken

Will (Hugh Grant) en Marcus

1 Volwassen worden

About a Boy

RTL 4, 20.30-22.30u.

In deze aanstekelijke verfilming van het gelijknamige boek van de Britse schrijver Nick Hornby zijn gelukkig veel van diens geestige opmerkingen in de voice-over van acteur Hugh Grant verwerkt. Grant speelt Will, een verstokte versierder en flierefluitet. Door zijn vriendschap met het wereldwijze jongetje Marcus, dat op school gepest wordt, wordt hij eindelijk volwassen. (Chris en Paul Weitz, 2002)

2 nieuws

CQC

Veronica, 21.30-22.30u.

Beau van Erven Dorens, Daan Nieber en Pieter Jouke presenteren – in zwart maatpak, mét zonnebril – CQC. Oftewel ‘Caiga Quien Caiga’, Spaans voor ‘koste wat kost’. Een succesformule uit Zuid-Amerika en Zuid-Europa, waarin de mannen in de studio het nieuws van die week doornemen en daarnaast op reportage gaan.

3 afscheid nemen

Le temps qui reste

Ned. 2, 00.30-01.55u.

Dit is François Ozons tweede film in zijn trilogie over de dood. Bij zo’n onderwerp ligt sentimentaliteit op de loer. Le temps qui reste is niet zo ingehouden als Sous le sable (2000), maar een ‘weepie’ wordt het ook niet. Zo horen we hoofdpersoon Romain, een hippe homoseksuele modefotograaf bij wie een ongeneeslijke vorm van kanker is geconstateerd, bijvoorbeeld nooit rechtstreeks tegen zijn omgeving zeggen waaraan hij lijdt. Le temps qui reste is een film over afscheid nemen: van gewoontes, een levensstijl, materiële goederen, vrienden en familie, en uiteindelijk afscheid van het leven zelf. (François Ozon, 2005).

4 Dansen

So you think you can dance 2009

Zondag, RTL 5, 20.00-21.30u.

Nieuwe serie van het dansprogramma waarin het draait om de zoektocht naar het favoriete Nederlandse en Belgische danstalent (m/v). Alle dansers strijden om de hoofdprijs van 20.000 euro en een rol in de nieuwe Nederlandse musicalproductie Hairspray. De presentatie is dit seizoen in handen van Dennis Weening (Wipeout) en de Vlaamse An Lemmens.

De volledige programmagegevens vind je op pagina 28.