Vrouw verovert liefst bezette man

Rotterdam, 27 aug. - Amerikaanse vrouwen zijn bereid meer moeite te doen om een al gekoppelde man te veroveren dan een alleenstaande. Amerikaanse psychologen vroegen 184 heteroseksuele studenten deel te nemen aan een studie naar seksuele aantrekkingskracht. Ze vertelden de vrijwilligers dat een computerprogramma hen aan een ideale partner zou koppelen. Zonder dat de deelnemers het wisten was de in woord en beeld aangeboden kandidaat fictief, en altijd dezelfde man of vrouw. De helft van de deelnemers kreeg te horen dat hun ideale partner alleenstaand was, de andere helft dat die al romantisch gebonden was. Bij het aanbod van een ongebonden man wilden vrouwen in 59 procent van de gevallen moeite doen een relatie aan te gaan. Als hij al een partner heette te hebben was opeens 90 procent van de vrouwen geïnteresseerd. De studie is vorige maand verschenen in het Journal of Experimental Social Psychology.