Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Milieudefensie Nigeria en vier Nigerianen die slachtoffers zouden zijn van olielekkages in Nigeria hebben in Nederland een rechtzaak aangespannen tegen Shell. Zij eisen compensatie en schoonmaak.Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Een gesprek met de vader van Katja Leendertz, die zijn dochter in mei van een Nederlands schoolplein ontvoerde en vervolgens met steun van de Amerikaanse overheid met haar naar de VS ging.Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/DenHaag vandaag. Presentatie van een onderzoek naar de beweegredenen van burgers om op Wilders te stemmen. Ook aandacht voor de nieuwe stand van de ‘politieke barometer’. Ned.2, 22.15-22.40u.

praatprogramma

On Air. Praatprogramma, gepresenteerd door Harm Ede vanaf de luchthaven Schiphol. Vanavond zijn de gasten filmregisseur Ben Sombogaart, tv-presentatrice Lucille Werner en zakenvrouw Sylvia Tóth. Ned.3, 19.30-20.22u.

Villa Vanthilt. Zomertalkshow. Karel De Gucht stopte anderhalve maand geleden als Belgische minister van Buitenlandse Zaken en nam plaats in de Europese Commissie. Vanavond zijn eerste interview in zijn nieuwe functie. Gerty Christoffels vertelt over het door haar samengestelde boek met erotische verhalen voor en door vrouwen, waarvoor Anissa Temsamani Verhalen uit de Wetstraat schreef. Optreden van K’s Choice. Eén, 21.25-22.15u.

documentaire

Mooie benen. Documentaire van Hansje Quartel waarin het vrouwenvoetbalteam van ADO Den Haag wordt gevolgd in het afgelopen seizoen van de eredivisie.Ned.3, 21.00-22.00u.

Hoge bomen: Panamajumbo, koffie en kunst. Documentairereeks over het thema macht en invloed in Vlaanderen aan het begin van de 21ste eeuw. Het familiebedrijf Panamajumbo combineert veehandel met koffiebranden. Canvas, 22.10-23.10u.

informatief

Terzake: De perfecte koe. Gruyère en Etivaz zijn Zwitserse kazen die soms nog ambachtelijk worden gemaakt. Maar aan de koeien die de melk produceren wordt genetisch gesleuteld, en de kaasmakers zoeken via de spermacatalogus naar de perfecte koe.Canvas, 20.00-20.45u.

Yellowstone: Tales from the wild. Laatste aflevering van driedelige natuurserie over Yellowstone Park, een van de oudste en grootste natuurreservaten ter wereld. In de herfst trekken, tot vreugde van de wolven, de edelherten uit de bergen naar de valleien. Bevers zijn druk bezig dammen te versterken, en beren proppen zich vol voordat ze aan hun winterslaap beginnen.Canvas, 21.20-22.10u.

Geld maakt gelukkig? Presentator Marc Dik gaat langs bij mensen die plotseling rijk werden om te onderzoeken of rijkdom gelukkig maakt. Ned.1, 22.15-22.50u.

amusement/cultuur

Andermans veren. Cabaretfragmenten. Drank, drugs en mooie vrouwen. Met Karin Bloemen, Freek de Jonge, Farce Majeure, Bert Visscher en Jasperina de Jong. Presentatie Kick van der Veer.Ned.2, 21.25-22.00u.

The funny side of. Bloopers uit de BBC-archieven. Gepresenteerd door Clive Anderson. ‘Treed nooit op met kinderen of met dieren’ is een oude wet in de vermaaksindustrie. De televisie stoorde zich daar niet aan en er zijn genoeg bewijzen dat dat nogal eens fout afliep. BBC 2, 22.30-23.30u.

De Gouden Notekraker. Verslag van de uitreiking van de Gouden Notekraker in de categorieën toneel en muziek, vanuit Paradiso in Amsterdam. Ned.2, 22.40-23.40u.

Misdaad

Wallander: Mastermind. Zweedse misdaadserie. Er is een infiltrant op het politiebureau van Ystad. Kurt Wallander zoekt een verband tussen de verdwijning van de dochter van zijn collega Martison en een vrouw die is vermoord. Iemand laat een afgehakt poppenhoofd achter in een vijver. Wallander en collega Martison gaan op zoek naar een ziekelijk brein, maar worden ook zelf als wild opgejaagd. Met: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace e.a.Ned.2, 23.45-1.15u.

sport

Voetbal. UEFA Europa League: rechtstreekse verslagen van de wedstrijden van Heerenveen en PSV. RTL 7, 18.30-23.10u.