Tweedeling

De komende twee dagen is er sprake van een tweedeling. Vooral in het noorden waait het flink en vallen buien. Vanaf zondag blijft het in het hele land een paar dagen droog. Met meer zon wordt het ook warmer. Vanavond en vannacht koelt het langzaam af naar 14 tot 17 graden. Het is daarbij droog en het klaart regelmatig op. Tegen de ochtend neemt in het westen de bewolking toe en begint ook de wind aan te trekken.

Morgenochtend schuift een wolkenveld over het land. In het noorden valt ook af en toe wat regen. ’s Middags breekt overal de zon geregeld door. In het noorden vallen daarbij enkele buien, in het zuiden blijft het overwegend droog. In het hele land waait het fors, maar de meeste wind is op en om de Wadden te verwachten . In de avond bereikt de wind daar soms kracht 7. Met 18 graden in Friesland tot 21 in Limburg is het aan de frisse kant.

Ook zaterdag schuiven er enkele buien over de noordelijke helft van het land. Sommige buien gaan ook gepaard met onweer. In het zuiden is het opnieuw droog, terwijl de tempartuur daar nog nog altijd vasthoudt aan een graad of 20. In het noorden blijft het kwik op 18 graden steken.

Zondag is het overwegend droog, de wind neemt af en het wordt overal een graadje warmer. Na het weekend gaat de temperatuur omhoog en wordt het zonnig.