Sneijder tekent vijfjarig contract bij Inter

‘Sneijder geeft het op en accepteert een vertrek naar Inter’, zo luidde vanmorgen de kop in de Spaanse sportkrant Marca. De transfer van de 25-jarige Nederlander hing al een tijdje in de lucht, maar tot voor kort besloot Sneijder het gevecht voor een basisplaats bij Real Madrid aan te willen gaan. Toen hem via alle geledingen binnen de Spaanse topclub inclusief voorzitter Florentino Perez, technisch directeur Jorge Valdano en trainer Manuel Pellegrini verstaan werd gegeven dat zijn toekomst in de Spaanse hoofdstad uitzichtloos was, besloot de kleine spelmaker alsnog in te gaan op een aanbieding van Inter Milaan.

Sneijder ging gisteren in Madrid tijdens onderhandelingen met zijn nieuwe werkgever akkoord met een contract van vijf jaar, waarbij hij naar verluidt een bedrag van vier miljoen euro per seizoen gaat verdienen. Een miljoen meer dan hij in Madrid kreeg. Vandaag zou het contract worden ondertekend. Real Madrid en Inter kwamen eerder een transfersom van 15 miljoen euro overeen.

Twee jaar geleden betaalde Real 27 miljoen euro aan Ajax voor Sneijder, maar de club zag zich door de vele dure aankopen onder wie Kaká en Ronaldo nu genoodzaakt hem voor minder te verkopen. De Nederlandse international behoort met Samuel Eto’o, Diego Milito, Thiago Motta, Lucio en Marko Arnautovic tot de nieuwe spelers van Inter. Zaterdag staat de stadsderby tegen AC Milan – de nieuwe club van Klaas Jan Huntelaar – op het programma.

Sneijder liet vanmorgen in een vraaggesprek met De Telegraaf weten dat hij „met een opgeheven hoofd vertrekt”. „Ik kwam tot de conclusie dat ik wilde voetballen en het uitzicht daarop bij Madrid was nul komma nul. Zonder arrogant te willen zijn, denk ik dat ik te goed ben om een heel jaar op de bank te zitten.”

Voorts stelde Sneijder dat zijn nieuwe trainer José Mourinho hem talloze sms’jes stuurde. „Hij gaf voortdurend aan me heel graag te willen hebben. En eerlijk is eerlijk: Inter is de laatste vier jaar kampioen van Italië geworden. Dat is dan toch geen stap terug?”

Real hoopt ook snel de Nederlander Rafael van der Vaart tot een ‘opgave’ te dwingen.