Overige films

Tristan + Isolde (Kevin Reynolds, 2006, VS). Regisseur Reynolds balanceert op de rand van de boeketreekserij. De oude legende is hier niet meer dan een uitgangspunt om vecht- en vrijpartijen zo voordelig mogelijk in beeld te brengen. Met James Franco en Sophia Myles als liefdespaar. Net5, 20.30-23.00u.

10 Rillington Place (Richard Fleischer, 1971, Eng). Zorgvuldige reconstructie van de moordzaak die eind jaren 40 Engeland in zijn greep hield. Onbenullige Timothy Evans (John Hurt) werd ter dood veroordeeld voor moord die door zijn huisbaas John Christie (Richard Attenborough) was gepleegd. BBC2, 0.20-2.10u.

Drop Dead Gorgeous (Michael Jann, 1999, VS). Amber Atkins (Kirsten Dunst) wil Miss Minnesota worden, maar voormalig winnares (Kirstie Alley) gaat over lijken om te zorgen dat haar eigen dochter (Denise Richards) wint. Script van Lona Williams, die jaren voor The Simpsons schreef. BBC1, 0.35-2.10u.

Uranus (Claude Berri, 1990, F).Film over bijna vergeten naoorlogse periode in Frankrijk, toen communisme en kapitalisme er om de macht streden. Met Gérard Depardieu als cafébaas die niet gediend is van op nazisympathisanten jagende communisten. Ook met Philippe Noiret.TV5, 21.00-22.40u.