Oranje-voetbalsters verliezen tweede EK-duel van Finland

HELSINKI. De Nederlandse voetbalsters hebben hun tweede duel in groep A van het Europees kampioenschap verloren. In Helsinki was gastland Finland gisteren met 2-1 te sterk. Laura -sterberg Kalmari maakte de treffers van de thuisploeg, beide met het hoofd. Kirsten van de Ven scoorde voor Oranje, na een uitstekende solo. Het was halverwege de eerste helft de gelijkmaker die het team van bondscoach Vera Pauw hoop gaf op opnieuw een goed resultaat na de zege op Oekraïne. Twintig minuten voor tijd besliste -sterberg, die na zeven minuten ook al succes had, anders. Nederland treedt in de voorronde nog aan tegen Denemarken, dat gisteren zijn kansen verdedigde met een 2-1-zege op de Oekraïense vrouwen. De nummers een en twee van de drie poules gaan door naar de kwartfinales plus de beste twee nummers drie.