Korea's praten over familie

Zuid-Koreaanse functionarissen zijn gisteren naar Noord-Korea vertrokken voor een overleg over familiehereniging. Dit eerste overleg in bijna twee jaar is een reactie op de recente verzoenende gebaren van de Noord-Koreanen. Het gesprek zal voornamelijk gaan over de contacten tussen de miljoenen familieleden die aan het einde van de oorlog tussen Noord- en Zuid-Korea in 1953 door een kunstmatige grens van elkaar zijn gescheiden. Ze kunnen niet via post, telefoon of e-mail met elkaar communiceren. „Daarnaast zullen we ook proberen om andere humanitaire kwesties aan de orde te stellen”, zei Kim Young-chol, leider van de Zuid-Koreaanse delegatie. Ruim zestienduizend Koreanen hebben in het verleden familieleden aan de andere kant van de grens kunnen ontmoeten. Daar kwam een einde aan bij het aantreden van de conservatie Zuid-Koreaanse regering vorig jaar. (AP, Reuters, AFP)