Judoka`s Elmont en Gravenstijn bij WK uitgeschakeld

Rotterdam, 27 aug. - De Nederlandse judoka`s Deborah Gravenstijn en Dex Elmont zijn vanochtend bij de wereldkampioenschappen in Rotterdam in de tweede ronde uitgeschakeld. Gravenstijn (35), die vorig jaar een zilveren medaille won bij de Olympische Spelen in Peking, verloor in de gewichtsklasse tot 57 kilogram van de Française Morgane Ribout. Zoals algemeen werd aangenomen maakte ze na afloop bekend haar judoloopbaan te beëindigen. Elmont (-73 kg) verliet de WK na een nederlaag tegen de Moldaviër Marcel Troedov. De 25-jarige judoka won in april een zilveren medaille bij de EK, maar had pas vijf weken getraind na een schouderblessure. Ook had hij begin deze week nog koorts. Kitty Bravik (-52 kg) zat bij het sluiten van de krant nog in het toernooi.