Honderd regels uit z’n hoofd

Na de mooie dingen die Tom-Jan Meeus heeft geschreven en laten zien over Ted Kennedy, nog een nagekomen bericht. In de wekelijkse nieuwsbrief van m’n dierbare zelfstandige boekwinkel in Washington, Politics & Prose haalt Barbara Meade, een van de tweede eigenaressen, een herinnering op aan Kennedy’s laatste optreden in de winkel. Vier jaar geleden.

SENATOR EDWARD M. KENNEDY (1932 - 2009)

We are deeply saddened by the death of Senator Kennedy but retain sweet memories of the evening four years ago when Caroline Kennedy came to read from her new anthology, ‘The Best-Loved Poems of Jacqueline Kennedy Onassis’. Caroline read a number of poems in a somewhat subdued manner and then turned to her uncle to finish off the evening reading his own personal favorite, ‘The Midnight Ride of Paul Revere’. To the delight of the large audience, Teddy didn’t read, he recited from memory, in a booming clarion voice,

,,Listen my children and you shall hear
Of the midnight ride of Paul Revere.”

For some 100 more lines of Longfellow’s tribute to Paul Revere he never hesitated, never faltered, and when he closed with the final lines,

,,In the hour of darkness and peril and need,
The people will waken and listen to hear
The hurrying hoof-beats of that steed,
And the midnight message of Paul Revere”

Everyone in the audience responded with a loud cheer.

Barbara Meade en Carla Cohen (hier midden op de foto) drijven sinds 1984 deze ideale boekwinkel op Connecticut Avenue. Er staan makkelijke stoelen tussen de boekenkasten, vrijwel iedere avond is er een schrijver die een nieuw boek komt presenteren - graag even helpen met de klapstoelen. Beneden is een prachtige kinderafdeling en het typisch Amerikaanse leescafé met goed voedsel en draadloos internet. Op allerlei tijden van de dag en de avond worden leesgroepen gehouden tussen de muziekkasten. Veel vrijwilligs, een jaarlijkse buitenlandse groepsreis en onverbloemd Democratisch als het op verkiezingen aankomt.