Film van de dag

(Quentin Tarantino, 1994, VS) Gangsterliefje Uma Thurman gaat uit eten met John Travolta. PULP FICTION foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Pulp Fiction. Vandaag gaat Inglourious Basterds, Tarantino’s zesde speelfilm, in première. Een Britse criticus: „The sad truth is that Tarantino, like cheap wine, just isn’t improving with age.” Vijftien jaar geleden kreeg hij nog de Gouden Palm en een Oscar voor Pulp Fiction, wereldwijd meteen uitgeroepen tot moderne klassieker. De film was aanleiding voor een verwoed debat over ‘nouvelle violence’. Ook werd flink gediscussieerd over de merites van Tarantino’s postmoderne spel met genreclichés en zijn ontelbare referenties naar populaire cultuur. (Quentin Tarantino, 1994, VS), Veronica, 22.20-1.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg