Corio geeft huurders tot 20 procent korting

Vastgoedinvesteerder Corio, eigenaar van onder meer de Villa Arena in Amsterdam, gaat huurders van zijn winkelcentra die het moeilijk hebben helpen. Topman Gerard Groener maakte vandaag bekend dat huurders kortingen tot 20 procent kunnen krijgen als ze door de recessie in de problemen komen.

„Zo kunnen we hen door hun slechte fase heen helpen en leegstand voorkomen”, aldus Groener. „We willen de winkelcentra aantrekkelijk houden.” Corio beheert voor 5,5 miljard euro aan vastgoed – vooral winkelcentra – in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije. „De huurkortingen kunnen oplopen van 5 tot 20 procent”, aldus Groener „In Villa Arena in Amsterdam hebben meubelzaken bijvoorbeeld zware tijden.”

Ruim 96 procent van het totale vastgoed van Corio was eind juni verhuurd. Vooral winkeliers in Spanje zijn hard geraakt door de recessie, waarbij sommige winkels omzetdalingen van 20 tot 30 procent laten zien. Twee bioscopen in Spaanse winkelcentra van Corio hebben hun deuren al moeten sluiten, waardoor daar nu sprake is van leegstand. In Villa Arena is momenteel geen sprake van leegstand, aldus Corio.

Groener verwacht dat 2010 onder meer door de oplopende werkloosheid voor de winkeliers moeilijk gaat worden. „Volgend jaar wordt voor de retail zwaarder dan 2009”, aldus de topman.

Corio publiceerde woensdagavond na het sluiten van de beurs de resultaten over het tweede kwartaal. De vastgoedinvesteerder haalde een winst van 52,1 miljoen euro. Het bedrijf verwacht voor het hele jaar een geringe verbetering van het resultaat ten opzichte van 2008 door onder meer lagere financieringskosten. In het tweede kwartaal van 2008 kwam de winst ook uit op ongeveer 52 miljoen euro. Voor heel 2008 kwam het resultaat uit op 204,1 miljoen euro.