Britse komiek Izzard naar HMH met megashow

AMSTERDAM, 27 AUG. - De Britse komiek Eddie Izzard treedt op 13 en 14 november met zijn nieuwe show Stripped op in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Izzard is daarmee dit najaar op tournee en speelt in januari de slotvoorstelling in New York. ”Deze show is zo groot dat er alleen al acht decorwagens mee op reis zijn”, zegt comedy-impresario Frans Rühl. ”Izzard speelt ditmaal alleen in grote arena`s. Eigenlijk is de Music Hall zelfs te klein voor deze productie, maar hij wilde nu eenmaal heel graag ook in Amsterdam optreden.” De laatste keer dat Izzard in Nederland optrad, was in 1996, toen hij een korte tournee maakte langs Amsterdam, Rotterdam en Tilburg. Naast zijn comedy-carrière is Izzard ook acteur; hij verscheen in films als All the Queen's men, Ocean`s Twelve en recent in Valkyrie. In Londen speelde hij in 1999 de hoofdrol in het toneelstuk Lenny, over de omstreden komiek Lenny Bruce.