5 redenen om tv te kijken

1 Voetbalvrouwen

Docs op 3: Mooie benen

Ned. 3, 21.00-22.00u.

Documentaire van Hansje Quartel. ADO Den Haag is één van de zeven clubs die aan de competitie van de Eredivisie vrouwen deelneemt. Voor het tweede jaar strijden bij ADO achttien vrouwen, bijnaam de ‘Haagse tieten’, om de landstitel. Quartel volgt het team het hele seizoen. Een wereld waar van megatransfers nog lang geen sprake is en de vrouwen blij zijn als ze eindelijk een keer in de mannenkleedkamer in het bubbelbad mogen springen.

2 Documentaire

Yellowstone: Tales from the wild

Canvas, 21.20-22.10u.

Afl.: De herfst. Wanneer de uitbundige zomer plaatsmaakt voor de kleurrijke herfst, verandert de natuur in het Amerikaanse park Yellowstone van aanblik. Voor de dieren begint een strijd tegen de klok.

3 Tarantino

Pulp Fiction

Veronica, 22.20-01.15u.

Tweede speelfilm van Tarantino werd wereldwijd uitgeroepen tot moderne filmklassieker. Ongebruikelijk drieluik dat in achteloos geweld grossiert en een postmodern spel speelt met genreclichés. Waar de film over gaat, durft niemand met zekerheid te zeggen. Tot de lijst van geopperde thema’s behoren geweld, loyaliteit, taal en tijd. (Quentin Tarantino, 1994).

4 Uitreiking

De Gouden Notekraker

Ned. 2, 22.40-23.40u.

Verslag vanuit Paradiso van de 35ste uitreiking van De Gouden Notekraker, de prijs van stichting Norma, belangenbehartiger van uitvoerende kunstenaars. De prijs wordt uitgereikt in de categorieën ‘Toneel’ en ‘Muziek’ en de winnaars worden door collega’s gekozen. De genomineerden dit jaar in de categorie Muziek zijn Ilse de Lange, Room Eleven en Gordon.

5 Making of

Inglourious Basterds: The making of

Veronica, 01.15-01.30u.

Making of met een kijkje achter de schermen over de totstandkoming van de actie-/oorlogsfilm Inglourious Basterds met Brad Pitt die vanaf vandaag te zien is in de bioscoop. Zie pag. 26 en 27