Zeker 45 doden in Afghanistan

Bij aanslagen met vijf autobommen in de Afghaanse stad Kandahar zijn gisteren zeker 41 mensen gedood. Tenminste 66 mensen raakten gewond. Eerder op de dag werden in het zuiden van Afghanistan vier Amerikaanse soldaten gedood door een bermbom. Daarmee zijn dit jaar de meeste doden gevallen onder buitenlandse troepen sinds de val van het Talibaan-regime in 2001, namelijk 295. Gisteren werden ook de eerste uitslagen van de Afghaanse presidentsverkiezingen van vorige week bekendgemaakt. Met 10 procent van de stemmen geteld, hebben zowel president Hamid Karzai als zijn belangrijkste uitdager Abdullah Abdullah volgens de Afghaanse kiescommissie ongeveer 40 procent van de stemmen gehaald. Niet duidelijk is uit welk gebied de 524.000 geldig verklaarde stemmen komen. De komende dagen worden meer resultaten bekendgemaakt. De definitieve uitslag zou in september volgen. (AP)