Vriendin blijkt een personage

Honderden mensen op Hyves, Twitter en Facebook hebben de afgelopen maand vriendschap gesloten met Flora Vos. Maar ze bestaat niet.

Dat maakte uitgever L.J. Veen dinsdag bekend. Flora Vos is een personage uit Of hoe waarom, de debuutroman van schrijfster Hanna Bervoets (25). „Veel mensen denken dat Flora echt bestaat”, zegt Bervoets. „Ze willen met haar chatten en nodigen haar uit voor feestjes.”

De uitgever legt op Bervoets website uit dat Flora (25) de hoofdpersoon is in „een tragikomische literaire musical over de hedendaagse obsessie met uiterlijke schijn waarin liefhebbers van Giphart, De duivel draagt Prada en Gooise vrouwen elkaar vinden.”

Dezelfde kanalen die zangeres Esmée Denters muzikale roem hebben gebracht blijken geschikt voor literatuur. Ter promotie verstopte de schrijfster kleine cadeautjes in Amsterdam. Via haar site liet ze weten waar die lagen. Of hoe waarom wordt verder gepromoot met een soundtrack, filmpjes op Youtube en glamourfoto’s van de schrijfster die perfect aansluiten bij het hippe meisjesimago dat de doelgroep aanspreekt. Schrijver Ronald Giphart is al overtuigd. Hij noemt op de site van Bervoets haar boek „verfrissend en origineel” en haar stijl „zwanger van talent”.

Meer over boek en schrijfster op hannabervoets.nl