Silvio's 'seksverslaving' staat verder huwelijk in de weg

Er bestaat nog een laatste kans dat Veronica Lario afziet van een echtscheiding. Daartoe moet haar man, de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, zich laten behandelen in een sekskliniek. Dat schrijft de Italiaanse journaliste Maria Latella in een vandaag gepresenteerde, geactualiseerde biografie van mevrouw Berlusconi.

In de bijgewerkte versie van het oorspronkelijk in 2004 gepubliceerde Tendenza Veronica lucht Lario haar hart over de recente reeks schandalen rond haar echtgenoot. Lario vertelt dat zij het beu is om door haar man te worden voorgelogen over diens omgang met bevallige, jonge dames. Silvio Berlusconi had vanmiddag nog niet op de publicatie gereageerd.

Het huwelijk tussen Berlusconi en Lario, dat bijna twintig jaar oud is, vertoont al jaren scheuren. De druppel voor Lario bleek het bezoek dat Silvio in april dit jaar bracht aan het achttiende verjaardagsfeest van ondergoedmodel Noemi Letizia. Volgens Lario loog Berlusconi over zijn trip naar Letiza, in de buurt van Napels. „Ik moet naar Napels”, zou Berlusconi hebben gezegd, „Ik moet naar een belangrijke vergadering over vuilophaal.” Napels bood vorig jaar wekenlang de aanblik van een vuilstortplaats omdat het huisvuil niet werd opgehaald.

De kwestie-Letizia was het begin van een reeks onthullingen over ontmoetingen van Berlusconi met jonge vrouwen. Zo publiceerden Italiaanse media transcripties van telefoongesprekken die Berlusconi gevoerd zou hebben met een escortgirl. Er doken foto’s op van een erotisch getinte feestje in de vakantiewoning van de premier op Sardinië. Mevrouw Berlusconi had er op 4 mei al genoeg van, op die dag kondigde zij aan te willen scheiden van Silvio.

Biografe Latella schrijft dat vertrouwelingen van de premier Lario hebben geadviseerd om terug te keren bij haar man en hem terzijde te staan terwijl hij hulp zoekt tegen seksverslaving.