Overige films

Head above Water (Jim Wilson, 1996, VS). Zwarte thriller-komedie. Rechter Harvey Keitel en zijn jonge vrouw Cameron Diaz worden tijdens vakantie op zonnig eilandje opgezadeld met lijk van jeugdvriendje van laatstgenoemde. RTL8, 20.30-22.15u.

Boys and Girls (Robert Iscove, 2000, VS). Adolescentenvariatie op When Harry Met Sally. Sinds hun twaalfde bevriende studenten (Freddie Prinze jr. en Claire Forlani) hebben dan eindelijk eens seks. Loopt uit op postcoïtale desillusie. RTL5, 22.15-24.00u.

Reservoir Dogs (Quentin Tarantino, 1991, VS). Ondersteund door de bier & snoep-songs van de jaren 70 en het werk van een briljante cameraman vertelt Tarantino een even agressief als uitbundig verhaal over een groep bankrovers en de nasleep van een mislukte overval. Innemende mannen zijn het, zolang ze zich dat kunnen permitteren. Zo niet, dan ontpoppen ze zich tot beesten. Met Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen. RTL7, 22.25-0.15u.

Ashanti (Richard Fleischer, 1979, VS). Belegen avonturenfilm waarin missiedokter Michael Caine de achtervolging inzet wanneer zijn vrouw Beverly Johnson wordt ontvoerd door Arabische slavenhandelaar Peter Ustinov. Ook met Rex Harrison, William Holden, Omar Sharif. BBC1, 1.05-2.55u.