Oud-president Khatami verwerpt `bekentenissen`

Teheran, 26 aug. - De Iraanse ex-president Mohammad Khatami heeft vandaag de bekentenissen van deelneming aan een opstand tegen de regering die gisteren door prominente hervormers werden afgelegd op hun proces als ”ongeldig” veroordeeld. Khatami, van wie talrijke medestanders terecht staan, zei dat de bekentenissen ”onder uitzonderlijke omstandigheden zijn verkregen [...] en louter leugens zijn en vals”. Tijdens de rechtszitting werd tegen Saeed Hajjarian, ideoloog van Khatami`s hervormingsprogramma, de ”maximale straf” geëist. verder worden onder anderen ook Khatami`s onderministers van Binnen- en Buitenlandse Zaken, Mostafa Tajzadeh en Mohsen Aminzadeh, vervolgd. Haviken hebben ook de aanhouding van Khatami en van de verslagen presidentskandidaten Mousavi en Karroubi geëist.