OM neemt aangifte tegen islamschool niet in behandeling

Den Haag, 26 aug. - Het Openbaar Ministerie (OM) neemt een aangifte van staatssecretaris Dijksma (Onderwijs, PvdA) tegen de Stichting Islamitische Scholen Helmond niet in behandeling. Een feitenonderzoek heeft weliswaar onregelmatigheden opgeleverd maar die rechtvaardigen geen strafrechtelijk onderzoek, meldde het fraudeparket van justitie vandaag. Justitie meent dat de staatssecretaris zelf voldoende middelen heeft om op te treden tegen het schoolbestuur dat naar schatting meer dan 900.000 euro subsidie verkeerd besteedde. De helft van dat bedrag is volgens de staatssecretaris gebruikt voor zelfverrijking. Dijksma deed ruim twee jaar geleden aangifte wegens fraude tegen de stichting. Via een rechtszaak slaagde ze er wel in twee schoolbestuurders te ontslaan.