Mag het alsjeblieft?

Landbouwers zijn de oorzaak en `de groene jongens` zijn het slachtoffer van het Westerscheldeconflict, volgens Wouter van Dieren in zijn opiniestuk in nrc.next (20 augustus). Wat een kwalijke zaak dat een directeur van een milieuadviesbureau zo`n wij/zij- houding propageert. De heer van Dieren zou juist samen met de boeren moeten zoeken naar een oplossing. Het zijn van oudsher boeren die een hechte band met de natuur voelen. Zij werken dagelijks in en met de natuur, waarvoor zij groot respect hebben. Daarnaast zijn het hardwerkende ondernemers die zorgen voor de nationale voedselvoorziening en die opkomen voor hun bestaansrecht. Mag het alsjeblieft?

Door als directeur zo`n oorlogszuchtig opiniestukje te schrijven en daarin alle schuld van het conflict in de schoenen van de boeren te schuiven, zet je de verhoudingen op scherp. Hiermee veroorzaak je tweestrijd tussen natuur en landbouw. Dit komt de natuur zeker niet ten goede.