Koelere dagen

Na morgen daalt temperatuur: zaterdag wordt het hooguit 20 graden. Maandag, de laatste dag van de weerkundige zomer, stroomt een nieuwe portie warme lucht binnen.

Vanavond en vannacht passeren wat wolkenvelden vanuit het westen met een enkel buitje in de kustprovincies. De wind zwakt af en de temperatuur daalt naar plaatselijk 13 graden in Drenthe tot rond 17 graden langs de kust.

Morgen pakt nog warm uit met ‘s middags 22 graden aan de kust tot 27 graden in Limburg. Wel hebben wolkenvelden enige tijd de overhand. In het oosten en zuidoosten is het zonnig en droog, in de westelijke provincies valt een beetje regen. Maar in de namiddag klaart het alweer op. Er waait een matige, op de Waddeneilanden vrij krachtige zuidwestelijke wind (5 Beaufort).

Vrijdag schijnt de zon regelmatig, met enkele buien ten noorden van de grote rivieren. De zuidwestenwind neemt toe en in de koelere lucht wordt het 19 tot 22 graden.

Zaterdag kans op buien in het noorden, in het zuiden blijft het droog met veel zon. De middagtemperatuur komt op maximaal 18 tot 20 graden uit.

Zondag wordt het iets warmer met op meer plaatsen 20 graden. Het is waarschijnlijk droog en er zijn zonnige perioden.

Maandag lijkt vrij zonnig te verlopen met 21 tot 25 graden.