Heitinga wel naar Champions League, coach Ten Cate niet

Madrid, 26 aug. - Atletico Madrid heeft gisteren het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. De Spaanse ploeg van international John Heitinga rekende over twee duels af met het Panathinaikos van trainer Henk ten Cate. Na de 3-2-zege in Athene zegevierde Atletico ook in Madrid. Huub Stevens slaagde er met Red Bull Salzburg niet in het hoofdtoernooi te bereiken. De Oostenrijkse kampioen verloor ook de return tegen Maccabi Haifa uit Israël: 3-0. De ploeg van Stevens had vorige week in eigen huis al met 2-1 verloren. Sjaktar Donetsk verzekerde zich gisteren als eerste club voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Nadat de Oekraïners vorige week met 3-0 won bij Sivasspor, wonnen ze thuis met 2-0. De winnaar van de UEFA Cup speelt vrijdag in Monaco tegen Barcelona, de winnaar van de Champions League, om de Europese Supercup.