De container

Dominique Bovee, 22 jaar, tweedejaars geneeskunde woont 3,5 jaar in een container in Amsterdam.

Foto Ad Nuis

Wel rommelig!

„Ja, ik ben niet zo netjes, maar niemand klaagt erover. Een van de bedden is een onderschuif bed. Die heb ik uitgeklapt omdat mijn vriendin bleef slapen.”

Heb je veel werk van de inrichting gemaakt?

„Nee. Alles is gewoon heel praktisch. De bank heb ik meegenomen van thuis. De andere meubels heb ik bij Ikea gekocht. In totaal heb ik een paar honderd euro uitgegeven.”

Hoe is het om daar te wonen?

„Het bevalt heel goed. Ik heb dertig vierkante meter en betaal 408 euro per maand, dus dat valt wel mee. Ook heb ik een eigen balkon. Dat kan je niet zo goed zien omdat de gordijnen dicht zitten. Anders kan ik de computer niet goed zien.

„Het is wel gezellig hier. Met een aantal mensen drinken we weleens en biertje. Sommige heb ik hier leren kennen, andere kende ik al van mijn studie. Ook liggen deze woningen best centraal. Naar de metro is het vijf minuten lopen en naar het centrum is het een klein half uur fietsen. Eerst woonde ik op een gewone studentenkamer, maar dit huis bevalt beter.”

Om het groeiend tekort aan studentenwoningen op te lossen, verbouwen woningbouwcorporaties zeecontainers tot woonruimten. In deze serie worden bewoners van de containerwoningen geïnterviewd.