Britten pakken downloaden aan

Groot-Brittannië werkt aan een wet om mensen die illegaal downloaden de toegang tot internet te kunnen ontzeggen. Ook moet het mogelijk worden om de bandbreedte van illegale downloaders te verkleinen. De Britse minister van Digitale Zaken, Stephen Timms, hoopt dat de maatregelen snel worden ingevoerd. Wereldwijd proberen overheden mogelijkheden te creëren om internetpiraterij aan te pakken. Eerder wilde de Franse regering internetgebruikers die worden betrapt op illegaal downloaden, afsluiten. Daar werd de wet door het hoogste gerechtshof tegen gehouden. In september kijkt de Franse regering opnieuw naar het voorstel. Ook het Europees Parlement verzette zich dit voorjaar tegen de Franse poging om illegale downloaders af te sluiten. Afgelopen mei nam het Europees Parlement een amendement aan dat de vrije toegang tot het web tot fundamenteel burgerrecht verheft. (NRC)