9 liedjes met titel 'Sail away'

1STYX – Come sail away‘Come Sail Away’ is oorspronkelijk een hit van de Amerikaanse band Styx, van hun album The Grand Illusion. Het nummer kwam uit in 1977 en steeg tot plaats 8 in de hitlijst.

2South Park – Come Sail away South Parks Eric Cartman móét het liedje helemaal zingen als hij het begin hoort. Hij kan dat inmiddels in de recordtijd 37 seconden. Zijn versie staat op de B-zijde van de single ‘Chocolate Salty Balls’.

3Randy Newman – Sail awaySail Away heten het album en de single van Randy Newman uit 1972. Rolling Stone Magazine zette het album in 2003 op plaats 321 in de lijst ‘500 beste albums aller tijden’.

4David Gray – Sail away Zanger David Gray produceerde het nummer in 1999, dat verscheen op het album White Ladder. Zijn versie is te horen in de film 15 Minutes (met Robert de Niro).

5The Rasmus – Sail awayDe Finse rockband The Rasmus bracht het nummer uit in 2005. The Rasmus won in Finland diverse keren een Emma Award (Finse Grammy Award). Ze traden in 2004 voor het eerst op in Nederland.

6Enya – Sail awayEnya, geboren als Eithne Patricia Ní Bhraonáin, is een Ierse zangeres. In 1988 bracht ze haar tweede album Watermark uit. Dit album, en vooral de single ‘Orinoco Flow’ (ook wel ‘Sail Away’ genoemd) betekende haar grote doorbraak. Dj Tiësto maakte er een remix van.

7Little Angels – Sail awayDe Britse hardrockband Little Angels bracht in 1993 het nummer ‘Sail away’ uit. De band werd in 1984 opgericht en scoorde een paar hits in Groot-Brittannië.

8Alejandro Fuentes – Sail awayAlejandro Javier Fuentes Riffo is een Noorse zanger, die in 2005 derde werd bij Idols . ‘Sail away’ stond op zijn album Diamonds or Pearls.

9Madrugada – Sail awayDe Noorse band Madrugada bracht het nummer ‘Sail away’ uit in 2005. Het stond op het het album The deep end, dat werd opgenomen met producer George Drakoulias (bekend van Tom Petty, The Black Crowes) en gemixt door Dave Bianco (van o.a. U2, Throwing Muses, Johnny Cash en Mick Jagger).

De rubriek ‘de lijst’ geeft kunstuitingen bij het nieuws. De aanleiding vandaag: de 13-jarige Laura Dekker wil een zeiltocht rond de wereld maken. Luister de liedjes via nrcnext.nl/links.