5 redenen om uit te gaan

1 festival

De Kunstsprong

Nijmegen: de Waalsprong. Van 26 t/m 28 aug en van 3 t/m 6 sept. www.kunstsprong.nl

Vandaag gaat de Kunstsprong van de Lindenberg van start met een driedaags jeugdfestival voor kinderen rondom de Klif in Oosterhout. Er zijn voorstellingen, workshops, je kunt gaan jutten aan de Waal, hutten bouwen en nog veel meer. Vanaf 3 september zorgt LUX vier dagen lang voor een programma op het Stadsstrand aan de noordoever van de Waal. Met o.a. de Peergroup, die bezoekers meeneemt op een nachtelijke reis in Ik hou van de stad… maar soms produceert het te veel licht.

2 muziek

Dinosaur Jr.

Rotterdam: Watt. Tijd: 20.00u. Prijs: 16 euro. www.watt-rotterdam.nl

Dinosaur Jr tourt in originele bezetting door Europa ter promotie van hun nieuwe album Farm. Vanavond speelt de Amerikaanse band, die in de jaren tachtig samen met acts als Pixies en Sonic Youth het geluid van de alternatieve gitaarmuziek bepaalde, in het Rotterdamse WATT. Morgen ook in Paradiso, Amsterdam.

3 boekpresentatie

Denvis, een rockroman

Eindhoven: Effenaar. Tijd: 20.30u. Entree: 7,50 euro. www.effenaar.nl

Popjournalist Leon Verdonschot schreef een boek over rocker Denvis, getiteld Denvis: een rockroman. Vanavond de presentatie met o.a. Leon Verdonschot, Denvis & The Real Deal, Nico Dijkshoorn & The Hank Five.

4 klassieke muziek

Concert Bart van Oort

Utrecht: Buurkerk (Museum van Speelklok tot Pierement). Tijd: 20.00u. www.kerkenluisteren.nl

Bart van Oort geeft een concert (fortepiano) met als thema ‘Haydn en het Flötenuhr’. Onderdeel van de concertreeks ‘Kerken Luisteren Utrecht’.

5 (straat)theater

Limburg Festival

Limburg. Van 26 t/m 30 aug. www.limburgfestival.nl

Het Limburg Festival gaat vandaag van start in Roermond, waar het winkelende publiek gratis kan genieten van zo’n 35 straattheateracts. Verder onder andere drie bijzondere theaterproducties op locatie: Night Bright Days, Shakespearience II van Hanneke de Jong en Jonas de Witte, Analemna/Verborgen Straattheater van Het Zuidelijk Toneel en Hulde van Rob van Gestel/DrieOns.