3 redenen om tv te kijken

1 BANKROVERS

Reservoir Dogs

RTL 7, 22.25-00.15u.

Na Jackie Brown (1997) gisteren, en morgen Pulp Fiction (1994), is vanavond Quentin Tarantino’s Reservoir Dogs (1991) te zien. Ondersteund door de bier & snoep-songs van de jaren zeventig en het werk van een briljante cameraman vertelt Tarantino in zijn debuutfilm een even agressief als uitbundig verhaal over een groep bankrovers en de nasleep van een mislukte overval. Innemende mannen, zolang ze zich dat kunnen permitteren. Zo niet, dan ontpoppen ze zich als beesten. Met Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Steve Buscemi, Chris Penn en Lawrence Tierney. (Quentin Tarantino, 1991)

2 cult

Inglourious Bastards

RTL 7, 20.30-22.25u.

Morgen gaat Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds in de Nederlandse bioscopen in première. Vanavond kun je de versie van Enzo G. Castellari uit de jaren zeventig zien waarvan Tarantino alleen de titel (met e) en het basisidee overnam. (Enzo G. Castellari, 1978)

3 Voetbal

Champions League: Arsenal-Celtic

Ned. 3, 20.30-23.00u.

Return tussen Arsenal en Celtic voor een plaats in de groepsfase van de Champions League. Vorige keer won Arsenal met 2-0. Arsenal’s Cesc Fabregas is geblesseerd.