Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Onderzoek naar de problemen rond gratis feesten. In het verleden organiseerden strandtenthouders in Bloemendaal Beachbop, een gratis strandfeest dat binnen korte tijd uit z’n voegen barstte. De organisatoren voorzagen zoveel problemen dat ze ermee ophielden. Verder aandacht voor Nederlandse vrouwen in topposities. Veel vrouwen willen liever een parttimebaan. Ook met de economische afhankelijkheid van vrouwen is het slecht gesteld. En: Mariska Hulscher, presentatrice, juriste en nu ook scheidings- en relatiecoach over haar boek Ja, ik wil!. Over oordelen, keuzes maken en trouw zijn aan jezelf. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Sinds 2007 volgt Netwerk Jay en Desilu, twee van de 6.000 dakloze jongeren in Nederland. Vorig jaar kreeg het stel een baby, die inmiddels bij pleegouders woont. Daarna liep hun relatie stuk. Vanavond vertellen ze over hun leven in de afgelopen maanden. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/DenHaag vandaag. Reportage over slecht functionerende medisch specialisten die onderhandse afspraken maken met de Inspectie voor de Gezondheidszorg: van bijspijkercursussen tot vertrekregelingen. Er is geen enkele controle op deze afspraken. Ned.2, 22.15-22.40u.

praatprogramma

On Air. Op Schiphol praat Harm Edens vanavond met Herman Koch, schrijver van Het Diner over de inspiratie voor een nieuwe roman. Actrice Hanna Verboom vertelt over de opnames voor de serie De co-assistent in Kenia. De Nederlandse ingenieur Matthijs van Ledden, projectleider bij Royal Haskoning, vertelt over zijn strijd tegen de Amerikaanse orkanen. Het popduo Alessi Brothers speelt en zingt hun klassieker Oh Lori. Ned.3, 19.30-20.20u.

Knevel & Van den Brink. Wielrenner Michael Boogerd geeft zijn visie op de Ronde van Spanje. Presentator Ursul de Geer vertelt over zijn bezoek aan mensen die hij eerder interviewde in zijn programma Het Is Hier Fantastisch!. Ned.1, 23.05-0.00u.

documentaire

Serengeti hinter den Deichen. Duitse documentaire uit 2006 over de Oostvaardersplassen, waar groot- en kleinwild het landschap een oeroud aanzicht geven.Arte, 19.00-19.45u.

Terzake: Geen geld voor Gaza. 3,5 miljard euro werd in maart beschikbaar gesteld voor de wederopbouw van Gaza, nadat een Israëlische aanval daar voor grote verwoestingen had gezorgd. Maar door de grensblokkades die Israël heeft opgetrokken is elke activiteit in Gaza bijna onmogelijk, en bovendien rijst de vraag of het zinvol is te investeren in projecten als Israël die vervolgens platgooit.Canvas, 20.00-20.45u.

Koppen XL: De pijn om mooi te zijn. De Britse journaliste Kate Spicer onderzocht waarom steeds meer vrouwen cosmetische ingrepen laten verrichten, en nam zichzelf als voorbeeld.Eén, 20.50-21.25u.

informatief

In search of perfection: Schwartzwalder Kirschtorte. Nieuwe kookserie waarin Heston Blumenthal (chefkok van het befaamde Engelse driesterrenrestaurant The Fat Duck) op zoek gaat naar de perfecte bereidingswijze van een gerecht. De queeste begint in Baden Baden bij het 250 jaar oude café König waar de taart zou zijn uitgevonden.Canvas, 21.20-21.50u.

Kijken in de ziel: Depressie. Voorlaatste aflevering van serie gesprekken met psychotherapeuten en psychiaters over zichzelf en hun vak. Een miljoen Nederlanders slikt antidepressiva. Waarom lijden steeds meer mensen aan depressie, is de aanpak van hun klachten de goede, en kan bij aanhoudend zware gevallen uiteindelijk zelfdoding de enige uitweg zijn? Presentatie Coen Verbraak. Ned.2, 22.40-23.25u.

sport

Sportjournaal. Samenvatting van de slotetappe van de Eneco Tour, een individuele tijdrit van 13 kilometer door Amersfoort. Ned.1, 18.40-19.00u.

Sportjournaal. Samenvatting van de EK Hockeywedstrijd Nederland - Rusland (vrouwen), en een voorbeschouwing op het WK Judo dat van 26 t/m 30 augustus plaatsvindt in Rotterdam.Ned.3, 22.45-23.15u.

radio

In concert: Passaat. De viola caipira en de rabeca zijn snaarinstrumenten die worden gebruikt bij de plattelandsmuziek in Brazilië. Roberto Correa en Siba laten horen hoe die muziek klinkt. Radio 6, 22.02-23.59u.