Vinokoerov rijdt Ronde van Spanje

Parijs, 25 aug. - De Kazachse wielerformatie Astana heeft de omstreden Alexandre Vinokoerov opgenomen in de ploeg voor de Ronde van Spanje, die zaterdag in Drenthe begint. De 35-jarige renner, die de Vuelta in 2006 won, heeft er net twee jaar schorsing opzitten wegens bloeddoping in de Tour de France van 2007.

De Nederlandse ploeg Vacansoleil heeft zich voor de komende twee jaar versterkt met de Franse renners Romain en Brice Feillu. De twee broers komen van de Franse ploeg Agritubel. Brice Feillu (24) won vorige maand de Touretappe naar Andorra-Arcalis. De 25-jarige Romain Feillu is een sprinter. Hij was in 2008 de laatste Franse geletruidrager in de Tour.

De Noor Edvald Boasson Hagen heeft gisteren de zesde etappe van de Eneco Tour gewonnen. De rit over 163,3 kilometer ging van Genk naar Roermond. Hij verstevigde zijn leidende positie in het algemeen klassement. Vandaag eindigt de rittenkoers door Nederland en België met een tijdrit in Amersfoort. (ANP)