vandaag

In het nieuws:

De Russische president Medvedev bezoekt vandaag en morgen Mongolië.

De eerste, voorlopige resultaten van de verkiezingen van vorige week in Afghanistan worden waarschijnlijk bekendgemaakt. De minister van Financiën Hazrat Omar Zakhilwal zei gisteren dat de Afghaanse president Hamid Karzai de verkiezingen in de eerste ronde met 68 procent van de stemmen heeft gewonnen. Dat werd niet bevestigd.

In Utrecht dient het hoger beroep van Bennie B., bijgestaan door een advocaat van de vakbond Abvakabo FNV, tegen de uitspraak in het kader van Work First. Eerder stelde de rechtbank in Arnhem B. deels in het gelijk. B. weigerde terecht te schoffelen voor zijn bijstandsuitkering. De rechter vond echter dat er geen sprake is van dwangarbeid of verplichte arbeid. B. was als deelnemer van een reïntegratieproject (Work First) van de gemeente Arnhem verplicht werk te verrichten zoals schoffelen. Omdat hij dit weigerde, werd hij gekort op zijn bijstandsuitkering.

Vandaag begint het Zeeland Nazomerfestival, met dans, muziek, literatuur en theater. Sommige voorstellingen vinden plaats in de regio. Het festival duurt tot en met 5 september.

In de straten van Westerbork in Drenthe nemen maar liefst 1.500 mensen plaats aan tafel voor het grootste paelladiner van Nederland. Met deze ludieke actie wordt het startschot gegeven van de Spaanse Week Westerbork, die wordt gehouden vanwege de start van de Ronde van Spanje in Assen van komend weekeinde. Speciaal voor de enorme paellamaaltijd is er een pan ontworpen met een doorsnede van vijf meter, hout gestookt en met een ‘schoorsteen’ in het midden van de pan voor de rookafvoer.