Man steekpartij crèche bekend

De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de man die ervan wordt verdacht twee weken geleden de eigenares van kinderdagverblijf Moeders Schoot in Amsterdam-West te hebben doodgestoken. De identiteit van de 41-jarige Nevzat K. werd gisteren openbaar gemaakt in een opsporingsbericht en verscheen op meerdere nationale en lokale tv-zenders. Ook werd een foto van de man getoond. Hierdoor hoopt de politie tips te krijgen over de schuilplaats van de verdachte. Justitie heeft 5.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. K. werd geboren in Turkije en is illegaal in Nederland. Hij is volgens de politie verslaafd aan alcohol en drugs en heeft geen vaste verblijfplaats. Hij zou gevaarlijk zijn en al eerder betrokken zijn geweest bij ernstige geweldsmisdrijven. Over het motief van de dader liet de politie niets los. Er zou geen relatie zijn tussen de dader en het slachtoffer. (ANP)