Laura (13) moet snel gaan zeilen

De dertienjarige Laura Dekker heeft enige haast met het verbeteren van een zeilrecord rond de wereld. De zeventienjarige Mike Perham uit Engeland hoopt eind deze week terug te keren. Hij is dan de jongste solozeiler die de wereld rondvaart. Dekker zou vijftien of zestien zijn als ze volgens plan binnen twee jaar is teruggekeerd. „Wie wil er niet in het Guinness Book of Records staan”, sprak haar advocaat gisteren tegen de Utrechtse kinderrechter. Aanleiding van de zitting was een verzoek van de Raad van de Kinderbescherming. Die vindt dat Laura’s ouders moeten worden beperkt in het ouderlijke gezag. De gescheiden vader en moeder zouden Laura steunen. Volgens haar advocaat heeft Laura zich laten uitschrijven in Wijk bij Duurstede en vraagt ze staatsburgerschap in Nieuw-Zeeland aan, zei hij gisteravond in Nova. De kinderrechter doet vrijdag uitspraak. (NRC)