Huurwoningen bijna 5 procent duurder

DEN HAAG. De gemiddelde huurprijs van woningen in Nederland lag in juli 4,9 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt woningverhuurder Direct Wonen. In mei en juni daalden de huren juist ten opzichte van een jaar eerder. Vooral goedkopere huurwoningen (tot 800 euro) werden fors duurder. De gemiddelde huur in dat segment steeg met 9 procent tot 498 euro. In het duurdere segment (boven de 800 euro) steeg de gemiddelde huur met 2,1 procent tot 1213 euro per maand. Het aantal nieuw aangeboden huurwoningen lag in juli 1,4 procent lager dan in juli 2008. De stijging verschilt met die van huurprijzen van kantoren. Begin deze maand bleken de kantoorhuren licht te dalen in Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. In Amsterdam en Utrecht bleven de prijzen stabiel.