Film van de dag

Samuel L. Jackson en Robert De Niro in Jackie Brown naar een verhaal van Elmore Leonard. JACKIE BROWN Samuel L. Jackson, Robert de Niro foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Jackie Brown. De enige Tarantino-film die werkelijk ontroert. Het is de eerste keer dat de postmodernist zijn verwijzingen naar de populaire cultuur in toom hield en een verhaal – naar Elmore Leonards Rum Punch – vertelt over echte mensen, en dan met name het door Blaxploitation-icoon Pam Grier gespeelde titelpersonage. De titelsequentie is meteen al prachtig. Grier speelt de stewardess Jackie en staat op een lopende band, moe terug van een lange vliegreis. De camera laat haar minutenlang niet uit beeld: haar reis wordt de onze. Met Samuel L. Jackson en Robert De Niro. (Quentin Tarantino, 1997, VS), RTL7, 20.30-23.25u.

André Waardenburg