Droog en warm

Vandaag trok een aantal buien over het land, maar herstel volgt. Zowel morgen als donderdag blijft het veelal droog en aan de warme kant.

Vanavond schuiven de buien via Drenthe en Groningen het land uit en vanuit het zuidwesten gaat het flink opklaren. Vannacht is het grotendeels helder met een paar mistbanken in het binnenland. Het koelt af tot een graad of 11, maar aan zee is het met 15 graden een stuk milder.

Morgen warmt het op naar een aangename 22 tot 24 graden aan zee. Landinwaarts wordt het 24 tot 26 graden waarbij de hoogste temperaturen opnieuw zijn weggelegd voor delen van Brabant en Limburg. Er schuiven wolkenvelden over het land, maar zo nu en dan krijgt de zon flink de ruimte. Op een lokaal buitje in het Waddengebied na blijft het ook droog. De zuidwestenwind bereikt langs de kust ’s middags zo nu en dan kracht 5.

Ook donderdag is het warm voor de tijd van het jaar met op diverse plaatsen 25 of 26 graden. Het lijkt erop dat de zon wat vaker weet door te breken.

Vrijdag volgt een afkoeling, het wordt dan 21 of 22 graden. Buien vallen er nauwelijks, die volgen zaterdag. Ook de wind trekt dan aan tot misschien kracht 6 aan zee. De temperatuur blijft steken op een graad of 18.

Zondag blijft het fris, met nog een enkele bui.