de container

(Foto Ad Nuis) Serie Containers, Linda Heijink, 23, geboorteplaats Deventer, Communicatie, 3e jaar, woont 3,5 jaar in de containers, 06-49773778 Nuis, Ad

Linda Heijink, 23 jaar, studeert communicatie. Woont 3,5 jaar in een container in Amsterdam.

Houd je van de kleur aubergine?

„Ja, de muren heb ik zo geverfd omdat ik een aparte slaapkamer wilde. En dit vond ik een mooie kleur. Later heb ik daar nog paarse gordijnen bij gehangen.”

Wat heb je veel dvd’s.

„Die spaar ik. Ik houd vooral van romantische komedies en dansfilms zoals Step Up en Save the last dance. Thrillers en enge films kijk ik nauwelijks.”

Welk object is het meest speciaal?

„Een zelfgemaakt potje met bloemetjes van steen. Dat heeft mijn oma gemaakt toen ze nog leefde en in een bejaardentehuis zat. Het potje is kapot, want ik heb het een keer laten vallen. Veel vriendinnen vragen waarom ik het niet weggooi, maar dat doe ik niet.”

Wat is dat blauwe links?

„Een jurk. Die heb ik gekregen van mijn broer. Hij ging een tijdje geleden samen met een vriend naar Marokko en daar heeft hij hem voor mij gekocht. Het is een typisch Marokkaans gewaad. Ik gebruik hem als pyjama en voor de sier.”

Kosten?

„Ik heb heel veel gekregen. Het bed, de kastjes. Het bestek heeft mijn vader gewonnen in het casino. Uiteindelijk denk ik dat ik nog ongeveer 400 euro heb uitgegeven aan de inrichting.”

En bevalt het hier?

„Ik vind het hier prima! Ik vind studentenhuizen erg vies, met die gezamenlijke badkamers en keukens. De enige rotzooi die er ligt, is van mijzelf. Ik hoef met niemand rekening te houden en ik kan douchen wanneer ik wil.”

Om het groeiend tekort aan studentenwoningen op te lossen, verbouwen woningbouwcorporaties zeecontainers tot woonruimten. In deze serie worden bewoners van de containerwoningen geïnterviewd.

    • Marjolein Kooyman