5 redenen om tv te kijken

Vol dubbele complotten

1 interview

On Air

Ned. 3, 19.30-20.20u.

Gesprek met schrijver Herman Koch over zijn succesvolle roman Het Diner. Kochs zesde boek gaat over een etentje van twee echtparen die niet weten hoe te reageren op de misdaad van hun puberzoons. Harm Edens presenteert het programma.

2 misdaad

Jackie Brown

RTL 7, 20.30-23.25u.

De derde film van Quentin Tarantino na Reservoir Dogs (1991) en Pulp Fiction (1994), was niet de geëxalteerde nouvelle-violence-film die menigeen verwachtte, maar wel een uiterst plezierige misdaadgeschiedenis vol dubbele complotten, verlopen kruimelcriminelen en een prachtige hoofdrol van Pam Grier. Als stewardess smokkelt zij af en toe geld voor wapenhandelaar Samuel L. Jackson. (Quentin Tarantino, 1997).

3 Prozac

Prozac Nation

RTL 8, 20.30-22.15u.

Verfilming van het boek dat halverwege de jaren tachtig de tijdgeest samenvatte met de titel Prozac Nation. Het autobiografische relaas van journalist Elizabeth Wurtzel over haar downe en dopey tijd op de universiteit Harvard was een net zo grote bestseller als het wondermedicijn tegen depressies zelf. Verfilmd door de Noorse regisseur Erik Skjoldbjærg, die debuteerde met Insomnia en met Christina Ricci in de rol van Elizabeth.

4 familieportret

In de familie

Ned. 2, 21.15-22.00u.

Serie familieportretten van documentairemaker Frans Bromet. Deze week volgt Bromet een Pools meisje dat is geadopteerd door een Nederlands gezin. Hoe heeft dat haar leven veranderd? Is ze gelukkiger geworden?

5 Depressie

Kijken in de ziel

Ned. 2, 22.40-23.25u.

Nog meer depressie in Kijken in de ziel, een interviewreeks over psychiaters van Coen Verbraak. De vraag die deze aflevering centraal staat: waarom slikken tegenwoordig een miljoen mensen antidepressiva?

De volledige programma-gegevens zijn te vinden op pagina 23