vandaag

In het nieuws:

Erik de Vlieger moet weer in de rechtszaal verschijnen als verdachte van betrokkenheid bij afpersing. De rechtbank Amsterdam heeft de komende week vier dagen ingeruimd voor het proces tegen hem. Justitie verdenkt De Vlieger ervan dat hij in de zomer van 2002 een horecaondernemer in Amsterdam zou hebben gedwongen zijn café Raffles af te staan.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu arriveert in Londen. Op dinsdag en donderdag zal hij de Europese leiders Gordon Brown (Groot-Brittannië) en Angela Merkel (Duitsland) ontmoeten.

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds komt naar Servië om de economische situatie in het land te beoordelen.

De Nationale Restaurant Week begint in elfhonderd restaurants door heel Nederland. Inmiddels hebben al 145.000 mensen een lunch of diner gereserveerd. In de week van maandag 24 tot en met zondag 30 augustus kunnen mensen voor 20 euro lunchen. Voor 25 euro krijg je een ‘luxe’ driegangendiner.

Koningin Beatrix doopt het nieuwste schip van rederij Koninklijke Wagenborg in de haven van Delfzijl ter gelegenheid van het 111-jarig bestaan van de rederij, een internationale onderneming met 2.500 werknemers. Het schip kan 14.000 ton aan vracht vervoeren en is 154 meter lang en ruim 17 meter breed. Het vrachtschip is voorzien van een speciale constructie en kan daardoor zelfstandig door ijsvlaktes varen.