Van Gaal staat bij Bayern onder druk

Van Gaal staat bij Bayern onder druk Mainz, 24 Aug. Het Bayern München van Louis van Gaal (tussen zijn assistenten Andries Jonker, links, en Hermann Gerland) beleeft de slechtste start in de clubhistorie sinds 1966. Na twee gelijke spelen verloor Bayern zaterdag met 2-1 van het gepromoveerde FSV Mainz. Bayern staat na drie speelronden veertiende. Tegen Mainz keek het team van Van Gaal na 37 minuten tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van de Oostenrijkse international Andreas Ivanschitz en Aristide Bancé; reden voor Van Gaal om drastisch in te grijpen. Hamit Altintop en Danijel Pranjic werden nog voor rust gewisseld. Vlak na rust hielp Mainz-verdediger Noveski Bayern door een schot van Müller in eigen doel te werken. De Duitse recordkampioen probeerde vervolgens nog een gelijkspel af te dwingen, maar overtuigend was het offensief niet. Van Gaal reageerde teleurgesteld op de prestaties van zijn ploeg. „Je moet meteen in de eerste minuut beginnen met voetballen. Dat hebben we niet gedaan. De nederlaag is de consequentie daarvan.” Foto Reuters Bayern Munich's coach Louis van Gaal (C) reacts during their German Bundesliga soccer match against Mainz 05 in Mainz August 22, 2009. REUTERS/Thomas Bohlen (GERMANY SPORT SOCCER) ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORITY OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORITY OF THE DFL. FOR MORE INFORMATION CONTACT DFL DIRECTLY REUTERS