Overige films

Bruce Almighty (Tom Shadyac, 2003, VS). Jim Carrey, als populaire maar immer ontevreden tv-reporter, mag van God (Morgan Freeman in een smetteloos wit kostuum) een tijdje over alle vermogens van Onze Lieve Heer beschikken en denkt aanvankelijk alleen maar aan zichzelf. Brutaal concept resulteert in voor de hand liggende spotzucht. Ook met Jennifer Aniston en Steve Carell. SBS6, 20.30-22.35u.

Cocoon 2: The Return (Daniel Petrie, 1988, VS). Sentimenteel vervolg op sciencefictionkomedie uit 1985. Eeuwig jeugdige bejaarden keren terug op aarde om vermeende levenswijsheden te debiteren. Met Don Ameche, Wilford Brimley, Maureen Stapleton, Jessica Tandy. RTL8, 20.30-22.40u.

The Life and Death of Peter Sellers (Stephen Hopkins, 2004, VS/GB). Onevenwichtige, biografische speelfilm over Peter Sellers. De Engelse acteur mocht dan de man zonder persoonlijkheid zijn – die heb ik chirurgisch laten verwijderen, zei hij zelf bij herhaling – hij was ook uitermate op zichzelf gesteld. De film onderneemt gekunstelde pogingen tot psychologisch inzicht in deze kwikzilverachtige persoonlijkheid. Met Geoffrey Rush als Sellers, Emily Watson als Sellers’ eerste vrouw en Charlize Theron als Britt Ekland, Sellers’ latere echtgenote.BBC1, 0.05-2.00u.