Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

op nrcnext.nl

En ze wáren op Lowlands!

‘Komt Dave Grohl naar Lowlands?’ vroeg Lowlandsblogster Anke Meijer zich ruim drie weken geleden als eerste af in een post op het nrcnext.nl/lowlands (fijn voor de post-Lowlands nostalgie). Afgelopen zaterdag bleek Meijer het bij het rechte eind te hebben: Them Crooked Vultures, de ‘supergroep’ met Dave Grohl van de Foo Fighters op drums, John Paul Jones van Led Zeppelin op bas en Queens of the Stone Age-frontman Josh Homme op gitaar, stond op het podium.

Meer over ‘Them Crooked’ op Lowlands: pag. 32 en 33

‘Eieren’? Wat een term!

Een ‘onbegrijpelijk maar ook hilarisch gesprek’ op radiozender BNR, schrijft Marleen Luijt op het geld- en werkblog. Het gaat over Generatie Y, ongeveer geboren tussen halverwege jaren zeventig en begin jaren negentig. Je kunt ze geen leiding geven, maar ‘Waar kun je die yeren (spreek uit: eieren) dan wel goed voor gebruiken?’

Lees het blogje op nrcnext.nl/geld-en-werk