op nrcnext.nl

En ze wáren op Lowlands!

‘Komt Dave Grohl naar Lowlands?’ vroeg Lowlandsblogster Anke Meijer zich ruim drie weken geleden als eerste af in een post op het nrcnext.nl/lowlands (fijn voor de post-Lowlands nostalgie). Afgelopen zaterdag bleek Meijer het bij het rechte eind te hebben: Them Crooked Vultures, de ‘supergroep’ met Dave Grohl van de Foo Fighters op drums, John Paul Jones van Led Zeppelin op bas en Queens of the Stone Age-frontman Josh Homme op gitaar, stond op het podium.

Meer over ‘Them Crooked’ op Lowlands: pag. 32 en 33

‘Eieren’? Wat een term!

Een ‘onbegrijpelijk maar ook hilarisch gesprek’ op radiozender BNR, schrijft Marleen Luijt op het geld- en werkblog. Het gaat over Generatie Y, ongeveer geboren tussen halverwege jaren zeventig en begin jaren negentig. Je kunt ze geen leiding geven, maar ‘Waar kun je die yeren (spreek uit: eieren) dan wel goed voor gebruiken?’

Lees het blogje op nrcnext.nl/geld-en-werk