Nokia Booklet 3G: 12 uur werken op één accu

Nu het op de mobieltjesmarkt even niet voor de wind gaat, probeert de Finse telefoonfabrikant Nokia mee te liften op de populariteit van netbooks. Nokia brengt zijn eerste eigen computer uit, de Booklet 3G. Het is een netbook met 10,1 inch scherm en een aluminiumconstructie uit één stuk. De computer heeft een ingebouwde 3G-poort voor

Nokia Booklet 3G

Nokia Booklet 3GNokia Booklet 3G

Nu het op de mobieltjesmarkt even niet voor de wind gaat, probeert de Finse telefoonfabrikant Nokia mee te liften op de populariteit van netbooks. Nokia brengt zijn eerste eigen computer uit, de Booklet 3G. Het is een netbook met 10,1 inch scherm en een aluminiumconstructie uit één stuk. De computer heeft een ingebouwde 3G-poort voor mobiel dataverkeer en beschikt over een accu die 12 uur mee zou moeten gaan, aldus specificaties van de fabrikant.

Andere extra’s van de Booklet: een HDMI-uitgang en een ingebouwde GPS-ontvanger om de netbook ook voor navigatiedoeleinden te kunnen gebruiken. Het liefst met Nokia Maps, als het aan de Finnen ligt. Een 1,6 GHZ Intel Atom processor, 120 GB harddisk en een gewicht van 1,25 kg zijn redelijk standaard voor dit type netbook. Wel wordt de Booklet voorzien van Nokia-diensten als Nokia Maps en Ovi.

De prijs van de Booklet 3G is nog niet bekend - die volgt vermoedelijk begin september als Nokia een  evenement organiseert in Stuttgart. De Booklet lijkt volgens het reclamefilmpje (zie onder) met Windows te werken, maar het is nog de vraag of de Booklet met de nieuwe Windows 7  - verkrijgbaar vanaf oktober - geleverd wordt.

Reclamefilmpje van Nokia na de knip