Leger Jemen doodt meer dan 100 rebellen

SANAA. Volgens het regeringsleger van Jemen hebben militairen gisteren met tanks en raketaanvallen meer dan honderd shi`itische rebellen gedood in het noorden van Jemen. Twee dagen eerder had de regering hier een staakt-het-vuren afgekondigd, waarna het geweld volgens de Jemenitische autoriteiten oplaaide. Er is geen onafhankelijke bron die dit kan bevestigen. Het leger begon twee weken geleden aan de `Operatie Verschroeide Aarde`, in een poging de shi`itische opstandelingen te verslaan. De rebellie tegen de overwegend sunnitische regering in Sana`a begon vijf jaar geleden uit woede over de achterstelling van de shi`itische minderheid. Het regeringsleger heeft bij achtereenvolgende offensieven tot dusverre weinig succes geboekt. Sinds 2004 zijn in dit conflict al duizenden mensen om het leven gekomen.