'Ik sta het hele jaar al goed te spelen'

Tennisser Thiemo de Bakker won gisteren zijn derde challenger binnen een maand. „Het valt nu allemaal mijn kant op.”

En dat is nummer drie voor Thiemo de Bakker. Gisteren was de 20-jarige tennisser in de finale van het challengertoernooi van San Sebastian te sterk voor de Serviër Filip Krajinovic (6-2 en 6-3). Eerder was hij ook al de beste in Tampere en Vigo. Opvallend genoeg werd hij op deze toernooien iedere keer begeleid door een andere coach: Davis-Cupcaptain Jan Siemerink, technisch directeur van de tennisbond Rohan Goetzke en Dennis Schenk, trainer van de nog altijd geblesseerde Robin Haase. Door de overwinning in San Sebastian steeg De Bakker, die als zesde was geplaatst, van de 169ste naar de 151ste plaats op de wereldranglijst.

Hoe komt het dat u zo goed speelt?

De Bakker: „Het valt nu allemaal mijn kant op, daardoor krijg je vertrouwen. Maar ik sta ’t hele jaar al goed te tennissen. Deze week was er niet één ding dat eruit sprong. Het was het totaalplaatje.”

Volgende maand speelt Nederland voor de Davis Cup tegen het sterker geachte Frankrijk voor een plaats in de wereldgroep. Wat kunnen we van u verwachten in deze vorm?

„Het wordt echt een heel lastig verhaal. Maar het is Davis Cup, er zijn wel gekkere dingen gebeurd. Ik denk dat ik mezelf wel in de picture heb gespeeld om in aanmerking te komen voor de selectie.”

Een maand geleden heeft u de samenwerking beëindigd met trainer John van Lottum. Heeft u al een nieuwe coach op het oog?

„Ik heb nog met niemand gesproken. Maar het is wel de bedoeling dat ik een nieuwe trainer krijg.”

Wanneer denkt u dat u in de tophonderd staat?

„Geen idee. Daar wil ik me niet mee bezighouden. Zolang het goed gaat, komt het vanzelf.”