Iets koeler

Na de warme en zonnige dag van vandaag verloopt de rest van de werkweek minder warm. Toch ziet het weer er voor de komende dagen aardig uit met redelijk wat zon en slechts enkele buien.

Vanavond trekken de eerste buien Zeeland binnen, lokaal met onweer. Gedurende de avond en nacht verplaatsen de buien zich over het zuiden van het land richting het oosten, om uiteindelijk uit te doven. Met 15 tot 17 graden is het niet koud, maar tegen de ochtend doet koelere lucht zijn intrede vanuit het westen. Dit gaat gepaard met veel bewolking en in het westen van het land lokaal een spat regen, terwijl het in het oosten droog blijft en de zon nog regelmatig te zien is.

In de loop van de ochtend komt ook in het westen de zon steeds vaker tevoorschijn en is het ook droog, terwijl er dan juist in het oosten weer een bui kan vallen, lokaal met onweer. Bij een matige westen- tot zuidwestenwind wordt het hooguit 20 graden langs de kust, tot landinwaarts 23 graden.

Woensdag verloopt warmer. Met vrij zonnig en droog weer komen we op de meeste plekken uit rond 24 graden. Donderdag zijn er meer wolkenvelden en met gemiddeld 23 graden daalt de temperatuur iets. Op vrijdag vallen er met name enkele buien in het westen van het land, met hier maxima rond 20 graden, terwijl in Limburg met duidelijk meer zon nog 25 graden wordt gehaald.