Film van de dag

Frank Lammers raakt verzeild in een oorlog tussen twee taxicentrales. regie-Dana Necchushtan , DoP-Bert Pot , line producer-Bernadette Bout , gaffer-Uwe Kuipers , first AD-Anne van Dongen, Wal, Dinand van der

Nachtrit. Tikje tegenvallende film over twee broers, met de taxiwereld als decor. Dennis (Frank Lammers) en Marco dromen van hun eigen limousinebedrijf, maar eindigen met een wurgcontract. Dennis is een wat onnozele figuur. Regisseur Dana Nechushstan zei over hem: „Meestal doet een hoofdpersoon allemaal verstandige dingen, dan kan het publiek zich er makkelijker mee vereenzelvigen. Hij is echt een antiheld. Maar tegelijkertijd hebben wij heel erg geprobeerd niet het gevoel te geven dat de kijker moet neerkijken op Dennis.” (Dana Nechushtan, 2006, NL),Ned. 3, 20.30-22.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg